Over ons

Toen onze paden kruisten, was er direct een klik, zo vertrouwd en vanzelfsprekend. Wij voelen en vullen elkaar zo goed aan, wat een hele fijne basis geeft. Ook onze passies paarden en coachen zijn gelijk, waardoor wij onze krachten hebben gebundeld.

Over ons

Onze paden kruisten elkaar toen we collega’s werden op de Hogeschool.

We hebben veel gelijkenissen vanuit onze kernwaarden, maar we hebben ook juist onze eigen karaktereigenschappen die elkaar heel mooi aanvullen. Door ons onvoorwaardelijk vertrouwen in elkaar kunnen we zoveel meer betekenen voor een ander dat we dat vanuit EquiCoachPro samen doen. We genieten van ons gezamenlijk ondernemerschap. Hoe mooi is dat!

Direct was er een klik tussen ons, zo vertrouwd en vanzelfsprekend. Wij voelden en vulden elkaar zo goed aan, wat een hele fijne basis gaf. Toen ook nog bleek dat onze passies paarden en coachen gelijk waren, hebben wij onze krachten gebundeld.

Wij kwamen erachter dat we veel gelijkenissen hadden, maar elkaar ook heel mooi konden aanvullen.  Hierdoor kunnen we samen juist nog meer bieden dan alleen. We kunnen door ons onvoorwaardelijk vertrouwen in elkaar zoveel meer betekenen voor een ander dat we besloten hebben EquiCoachPro samen te runnen en we genieten van ons ondernemerschap samen. Hoe mooi is dat!

Henka

In een prachtige woonboerderij middenin de landerijen vlakbij Meppel woon ik met mijn man en twee kinderen en al onze dieren; 2 paarden en 2 pony’s, onze hond, de poezen, en een kudde ouessant mini schapen. We genieten van deze heerlijke rustige omgeving met elkaar en zijn dankbaar voor deze mooie plek die al meer dan een eeuw in onze familie is.

Dankzij een vervelende periode in mijn leven, waar ik onder andere door de ziekte van Pfeiffer in terecht ben gekomen, belande ik thuis. Ik had nergens meer energie voor. Geen therapie kon mij destijds weer compleet op de been krijgen, alleen maar een klein stukje. Maar toen ik met paardencoaching in aanraking kwam, ontdekte ik de kracht van deze manier van coaching en kwam ik weer volop in mijn energie.
Op dat moment dacht ik, deze methode brengt zoveel. Nu kan ik met mijn eigen paarden aan huis op onze sfeervolle locatie ook anderen dit laten ervaren.

Mijn achtergrond

Mijn studie, Biologische productiewetenschappen en de master Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen aan de Universiteit van Wageningen heb ik in 2009 afgerond. Na wat mooie reizen ben ik in het onderwijs terecht ben gekomen. Ik werk ondertussen al meer dan 15 jaar in het hoger onderwijs, waarin ik geniet van anderen kennis en kunde mee te geven. Dit doe ik vanuit mijn rol als opleidingscoördinator van een Internationale hippische opleiding, docent en mentor. Ik heb echt een helikopter view en zie wat nodig is op welke plek.

Over de jaren heb ik mijn didactische aantekening, opleiding tot paardencoach, systemische coach, motiverende gespreksvoering en verschillende bijscholingen afgerond. Een zeer brede achtergrond, waardoor ik heel snel tot de kern kan komen waar jij tegenaan loopt.

Mireille

Op onze boerderij met paarden wonen we middenin het groen tussen de coulissen van het mooie landschap van het geweldig mooie oude Hanzestadje Elburg. De sfeer is hier zo fijn en het is een voorrecht hier te mogen wonen samen met mijn man en dochters. Ik run hier een pensionstal en mijn man is akkerbouwer. We staan allebei dicht bij de natuur en door onze samenwerking ondernemen we duurzaam en circulair.

Tijdens een pittige periode in mijn leven leerde ik de kracht van paardencoaching kennen. Gedurende de opleiding tot paardencoach die ik toen volgde, was ik compleet verkocht. Hoe mooi, liefdevol en diep kwam dit binnen. Ik heb hier zoveel aan gehad, dat ik iedereen een dergelijke groei gun.

Mijn achtergrond

Eerst heb ik de HBO opleiding Hippische Bedrijfskunde afgerond en daarna de opleiding Real Estate Finance aan de Universiteit van Amsterdam. Ik ben begonnen als Projectmanager en Compliance Officer bij een bouwbedrijf, daarna bij een bank financieel adviseur en interne trainer om vervolgens bij de Hogeschool docent te worden, waar ik nu nog met veel plezier parttime werk. Mijn basis is mijn pensionstal thuis waar we wonen en van waaruit ik coach met de paarden.

De afgelopen jaren heb ik mij verder ontwikkeld door mijn didactische bekwaamheid te halen, de opleiding tot paardencoach, de opleiding systemische coach, het certificaat motiverende gespreksvoering, instructeursdiploma (paardrijden) en verschillende bijscholingen gevolgd. Ik vind het leuk en belangrijk om op verschillende onderdelen mijzelf verder te ontwikkelen, dus dat zal ik nog lang met plezier blijven doen. Ik ben een echte verbinder en ik zet met liefde jou ook in jouw kracht.

Onze werkwijze

We zorgen voor een veilige setting waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn, met vallen en opstaan.

Vanuit onze achtergrond en kwaliteiten kijken wij vanuit een helicopterview en integreren wij diverse werkwijzen en methodes in onze trajecten en trainingenm. We werken out of the box waarbij we jou regelmatig recht in de ogen van een paard laten kijken. Deze unieke methode zorgt voor inzicht en impact, die je direct kan toepassen. Vanwege deze opbouw ontstaat er een flow en afstemming die precies de kern raakt.

Door onze nauwe samenwerking zijn we bewust wat er speelt en gaan hier direct op in. Dit zorgt ervoor dat deelnemers zich gezien en geraakt voelen en volop hun groeipotentieel kunnen benutten.

Persoonlijk leiderschap coaches Equicoachpro Henka & Mireille

Onze werkwijze

Door onze onvoorwaardelijk vertrouwen in elkaar kunnen wij zoveel meer betekenen voor een ander.

We zorgen voor een veilige setting waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn en mag worden, met vallen en opstaan.

We zijn altijd samen en zijn dus bewust van alles wat er is en wat iemand met zich mee draagt.

Dit zorgt ervoor dat cursisten zich gezien en geraakt voelen

Wil je nu al direct aan de slag?

Download dan nu alvast gratis ons nieuwe e-book ‘Pak de regie’. Via onderstaand formulier kan je eenvoudig het e-book aanvragen.
Je ontvangt dan per e-mail een downloadlink.

Nieuwsgierig geworden?

Nieuwsgierig geworden?

Plan een gesprek

Plan een gesprek