MASTERCLASS 16 NOVEMBER 2021 | ONLINE | 19:30 – 22:00 | INCL. REPLAY

MASTERCLASS – MENTALE EN FYSIEKE GEZONDHEID PAARDEN – INCL REPLAY & GRATIS CHECKLIST

Een bijzondere masterclass waarbij Iris van Gulik en Suzy Deurinck je laten inzien hoe je beter kan inschatten hoe het met je paard gaat.
Tijdens deze masterclass ligt de focus op de
fysieke en mentale gezondheid van je paard. Het leren zien hoe je paard zich voelt, zowel fysiek en mentaal,
zorgt voor het verbeteren van het
welzijn van jouw paard. Daarnaast leer je eerder pijnsignalen (h)erkennen en leer je hoe het paard beter zichzelf kan zijn.
Ben je paardenliefhebber en/of werk je met paarden, dan zorgt deze masterclass voor bijzondere nieuwe inzichten.

– REPLAY BESCHIKBAAR
Kan je de 16e net niet? Geen probleem, je kan de masterclass later terugkijken.

KOOP TICKET

Wil je weten:

– Hoe je kan zien of je paard fysiek gezond is?
– Hoe je kan zien of je paard mentaal gezond is?
– Hoe je bijvoorbeeld vooraf aan het rijden of vooraf aan je coachingsessie kan zien of je je paard wel kan inzetten?
– Hoe je kan eerder kan herkennen dat je paard pijn heeft om erger te voorkomen?
– Hoe je met een test de gezondheidstatus van je paard kan beoordelen?
– Wat de normaalwaarden van je paard zijn en hoe je die kan meten?
– Hoe je kan zien aan welk been je paard kreupel is?
– Hoe je pijnsignalen van een paard kan herkennen?
– W
at emotioneel paardenwelzijn precies is?
– Hoe je kan zien of een paard klaar is voor het werk dat jij ingedachte hebt?
– Hoe je ervoor kan zorgen dat het paard ervaart dat ze zichzelf mogen zijn, in alle veiligheid?

… dan geeft deze masterclass jou heel veel inzicht en informatie en je krijgt een gratis Checklist mee.

Masterclass sprekers

Iris van Gulik

In 2008 is Iris van Gulik afgestudeerd in Utrecht als Erkend Paardendierenarts, dat betekent dat ze ruim twaalf jaar paardendierenarts is. Tijdens haar studie en daarna heeft ze veel ervaring opgedaan in de grootste paardenklinieken van Nederland, Amerika en Nieuw-Zeeland. Ze werkt sinds haar afstuderen als 100% paardenarts. Ze werkt voornamelijk op de kliniek en ziet veel tweedelijns patiënten die worden doorgestuurd door collega dierenartsen.

Ze vindt het fijn om haar kennis en ervaring te delen met collega’s en eigenaren om daarmee samen tot de meest optimale behandeling van het paard te komen. Daarom heeft ze een online cursus gemaakt over het voorkomen van onder andere koliek, zodat ze samen met de paardeneigenaar ervoor kan zorgen dat het paard zo min mogelijk kans heeft om bijvoorbeeld koliek te krijgen!

Suzy Deurinck is dierwetenschapper, gedragstherapeute voor paarden en spreker op nationale en internationale seminars. Ze heeft regelmatig één vraag in haar hoofd: “what’s in it for the horse?” Sinds 2014 helpt ze paardeneigenaren en professionals om onze mensenwereld te zien door de ogen van het paard. Als we nadenken over het welzijn van ons paard, denken we vaak aan lichamelijke aspecten, zoals overgewicht, de kwaliteit van de hoeven en of de ogen schoon en helder zijn. Maar eigenlijk is emotioneel welzijn net zo belangrijk. Is het paard tevreden en blij? Kan het paard het hoofd maar net boven water houden, of bloeit het paard op?

In Suzy’s training heeft het paard keuzevrijheid. Als het paard weg wil, is dat prima. Er hangen geen negatieve gevolgen aan. Sterker nog, vaak staat er een lekkere bak hooi klaar. Deze insteek zorgt ervoor dat we het paard meer zien voor wie ze zijn, in plaats van het ideale beeld in ons hoofd. Het zorgt er ook voor dat we de omgang en training anders moeten opzetten – anders loopt het paard weg. Deze manier van denken is soms even wennen voor mensen, maar zorgt uiteindelijk voor zo’n diepe verbinding en vriendschap, dat Suzy’s klanten het niet meer op een andere manier kunnen én willen zien.

Suzy Deurinck

Inhoud masterclass deel 1 – Iris van Gulik:

Als paardendierenarts zie ik veel problemen bij paarden die minder erg waren geweest als ze eerder herkent zouden zijn door de eigenaar. Ik leer je graag hoe je met verschillende testjes de gezondheidsstatus van je paard kunt beoordelen. Wat zijn de normaalwaarden van een paard en hoe meet je die? Heeft je paard pijn in zijn mond of in zijn rug? Hoe weet je aan welk been je paard kreupel is. Daarnaast leer ik je om subtiele pijnsignalen van je paard te herkennen.

Inhoud masterclass deel 2 – Suzy Deurinck:

Wat is emotioneel paardenwelzijn precies? Hoe kunnen we zien of een paard klaar is voor de sessie van vandaag die jij ingedachte hebt? En hoe zorgen we ervoor dat het paard ervaart dat ze zichzelf mogen zijn, in alle veiligheid? Het vraagt soms meer van ons om een paard dit gevoel te geven dan we zouden denken.

Paarden zijn sociale, gedomesticeerde dieren. Dat klinkt als een open deur, maar is juist enorm interessant en veelzeggend. Een kernpunt van domesticatie is de wens om bij mensen te zijn. Daar hoeven we niets voor te doen. Hoe zorgen er ervoor dat we deze verbindende kant van het dier mogen inzetten tijdens de coaching?

TICKET MASTERCLASS

MENTALE EN FYSIEKE GEZONDHEID PAARDEN | REPLAY BESCHIKBAAR

– inclusief gratis Checklist –

klik hieronder