Klaar om samen verder te leren?

In je werk als paardencoach is het prettig om in contact te komen met je collega’s. Ervaringen delen en sparren met elkaar over waar je tegenaan loopt of hoe je iets (anders) aanpakt. Als vakgenoten elkaar willen versterken en verder helpen. Sta jij hiervoor open en lijkt het je leuk veel andere paardencoaches te ontmoeten? Lees dan verder.

EquiCoachPro heeft een landelijk onafhankelijk platform waar je je kan opgeven voor intervisies en supervisies in heel Nederland. Wij zorgen voor de organisatie en regelen de voorzitters per regio, zodat jij zelf alleen maar hoeft deel te nemen. Er zijn paardencoaches met allerlei andere achtergronden aangehaakt, dus de kracht om via ons netwerk intervisie en/of supervisie te volgen, is dat je een hoger leerrendement ervaart door de inzichten van de verschillende opleidingen en ervaringen.

We bieden zowel intervisie als supervisie aan via ons platform.
– Wil je vooral jouw eigen casus inbrengen bij vakgenoten, informatie delen en meedenken met andere casussen, kies dan voor de intervisies.
– Wil je liever ook dat een ervaren coach intensief begeleidt en aan jou feedback geeft ter verbetering, geef je dan op voor de supervisie.
– En natuurlijk kan je ook bij beide aansluiten.

Ben je nieuwsgierig geworden, stuur dan een e-mail naar intervisie@equicoachpro.nl of bel ons even.

INTERVISIE/SUPERVISIE

Sluit je je bij ons aan?

Intervisie

Elke regio wordt vertegenwoordigd door een regio voorzitter, zodat lokaal gewaarborgd blijft dat je elkaar gemakkelijk kan opzoeken zonder al te lange reistijd. Er is verschil in frequentie en vereisten tussen intervisie en supervisie. Hieronder eerst meer over de intervisie.

Intervisie vindt tijdens een ochtend plaats in een groep coaches. Ieder kan een casus inbrengen en de vragen van de andere coaches leiden tot bewustwording en inzichten. Deze manier van kennis en ervaringen uitwisselen helpt bij het ontdekken van bijvoorbeeld nieuwe inzichten, andere aanpak, je eigen blinde vlekken en projecties onderling met elkaar.
> De regiovoorzitter bewaakt het proces van de intervisie, zodat iedereen zijn/haar casus veilig in kan brengen.

EquiCoachPro heeft een draaiboek en loopt alle zaken met jou door voorafgaand aan de intervisie, zodat je als regiovoorzitter echt kan focussen wat op dat moment het belangrijkste is; namelijk het bijdragen aan een fijne, open, en vertouwelijke sfeer waarin jullie van en met elkaar kunnen leren. Je hebt een voorbeeldrol en draagt samen met de aanwezige coaches bij aan de verbetering en professionalisering van de paardencoachsector. Een waardevolle en mooie rol.

De regiovoorzitter heeft dus echt een verbinde rol, maar ook een faciliterende rol door zorg te dragen voor het meehelpen van de organisatie van de intervisies op de locatie. De intervisies vinden vier keer per jaar plaats om zo de continuiteit van het leren met elkaar te waarborgen.

Lijkt intervisie je wat? Koop hieronder de ticket voor de bijeenkomsten.
Of lijkt de rol als voorzitter je wat? Stuur dan een e-mail naar intervisie@equicoachpro.nl

KOOP TICKET

Interesse in onze intervisie bijeenkomsten?

We willen in ons landelijk netwerk voor alle onderstaande regio’s minimaal één voorzitter. Zie de regio’s hieronder:

 • Limburg

 • Noord-Brabant

 • Zeeland

 • Zuid-Holland

 • Noord-Holland

 • Gelderland

 • Utrecht

 • Flevoland

 • Drenthe

 • Overijssel

 • Friesland

 • Groningen

Supervisie

Bij de supervisie zal een senior coach de ochtend vormgeven voor de groep afgestudeerde paardencoaches. Hierbij staat het leren onder de vleugels van de senior coach voorop. Dit gebeurt met een paard in de bak om echte praktijkvoorbeelden te ervaren en doorleven. Supervisie gaat meer in op persoonlijke leervragen ten aanzien van jouw coaching sessies. De senior coach dient dan als een spiegel en ondersteunt je bij het reflecteren op jouw denken, voelen, willen en handelen. Je reflecteert op je eigen werkervaringen en hoe jij hier als professional mee omgaat. Door dit professioneel in een groep te organiseren, wordt een veilige leeromgeving gecreëerd. Hierin leer je van je eigen reflectie, maar ook van de anderen waarmee je meekijkt.
> De regiovoorzitter is een senior coach, die door zijn/haar ervaringen een extra meerwaarde heeft.

EquiCoachPro geeft ter voorbereiding een training aan de senior coach voorafgaand aan de supervisies, zodat hij/zij echt kan focussen wat op dat moment het belangrijkste is; namelijk het bijdragen aan een fijne, open, en vertouwelijke sfeer waarin iedereen van en met elkaar kunnen leren. Je hebt een voorbeeldrol en draagt samen met de aanwezige coaches bij aan de verbetering en professionalisering van de paardencoachsector. Een waardevolle en mooie rol. Door deze kwaliteitsborging onstaat er een veilige leeromgeving.

De regiovoorzitter heeft dus echt een coachende rol, maar ook een faciliterende rol door zorg te dragen voor het meehelpen van de organisatie van de supervisies op de locatie.

De eerste supervisie is op 17 november gepland op onze locatie in Meppel.

Lijkt supervisie je wat? Koop hieronder de ticket voor de bijeenkomsten.
Of lijkt de rol als senior coach je wat? Stuur dan een e-mail naar intervisie@equicoachpro.nl

KOOP TICKET

INTERVISIE/SUPERVISIE

TICKETS

INTERVISIE/SUPERVISIE

Klik hieronder
Kies wat bij jou past…