EQUICOACHPRO EVENT | 18 JUNI | MEPPEL

Heb jij ook zin om je een hele dag onder te dompelen met nieuwe informatie, collega’s te ontmoeten en een gezellige dag te hebben?

Dan is het EquiCoachPro Event op 18 juni op locatie Meppel van 09:30 -17:00 uur interessant voor jou.

Verdiep jouw kennis als paardencoach en/of paardenliefhebber tijdens de masterclasses en demonstraties met inzet van paarden. In een kleinschalige gezellige setting, leerzame en diepgaande bijeenkomsten, netwerken met collega’s, vanuit de professionele insteek die jullie van ons gewend zijn.

Naast de masterclasses kun je over het gezellig aangeklede terrein lopen langs leuke kramen met paard gerelateerde artikelen, vintage, brocante, ed. Ook zijn er verschillende informatiestands waar je je kennis kan bijschaven over allerlei interessante hippische en coach gerelateerde onderwerpen.

Bij aankoop van je ticket heb je exclusieve toegang tot: alle masterclasses en demonstraties, informatiestands en de fair, inclusief koffie/thee en lunch.
Hiernaast krijg je een leuke goodiebag met daarin het EquiCoachPro (coach)halster.
Het Last Minute tarief is €97,- excl. Btw.

KOOP TICKET

De insteek van het EquiCoachPro live event
Graag willen wij jullie kennis laten maken met alle facetten van EquiCoachPro. Elkaar live ontmoeten en leren kennen. Tijdens het event maak je kennis met onze Academy voor de paardencoach en/of paardenliefhebber, wat je terug ziet in de masterclasses en demonstraties op deze dag. Hiernaast kun je meer informatie krijgen over ons landelijk netwerk voor intervisie & supervisie, teamcoaching en persoonlijke ontwikkeling. Al deze onderdelen komen op deze livedag bij elkaar samen. Bezoek hiervoor ook onze informatiestand. Het is dus een échte EquiCoachPro dag.

Programma

  • Masterclass EquiCoachPro – Henka & Mireille – “Hoe zet jij jouzelf vanuit jouw kracht nog beter op de kaart als unieke paardencoach?”
  • Masterclass Van Hoeve Trainingen – Melanie van Hoeve – “Jij als spiegel: Luisteren met je ogen en je hart”
  • Lunch
  • Masterclass Wind – Ruud Knaapen – “Werken met de wijsheid van de kudde mét paarden van EquiCoachPro”
  • Masterclass Breinregisseur – “Hersenwerking & herstel – blokkades opheffen”
  • Demonstratie Deurinck Paardengedrag & Welzijn – Suzy Deurinck – “Verbeter het welzijn van jouw paard tijdens een sessie/in de omgang”

Tussendoor en na de presentaties is er tijd om de informatiestands te bezoeken en te netwerken. Ook kun je daarna een kijkje nemen op de minifair, die tevens deze dag op het terrein is, waar ook andere bezoekers gezellig rondlopen.

Tijdstip & Locatie
Programma Masterclasses 9:30 – 17:00 uur
– Terrein open vanaf 09:00 uur
– Start eerste Masterclass om 09:30 uur
Minifair open van 10:30 – 17:00 uur
Adres
Broekhuizen 9, 7965 AA Broekhuizen (Meppel)

Sfeerimpressie van ons geweldige EquiCoachPro Event, we genieten er nog steeds van na…

LINE UP – Masterclass sprekers

Spreker 1: EquiCoachPro –> Hoe zet jij jouzelf vanuit jouw kracht nog beter op de kaart als unieke paardencoach?

Tijdens deze eerste Masterclass leren Henka & Mireille je om jouw kracht helemaal duidelijk te krijgen en hoe jij je als unieke paardencoach kan positioneren in de markt. Je krijgt inzichtelijk wat jouw Unique Selling Point is en hoe je die nog beter kan inzetten binnen jouw bedrijf. Wij zoeken daarin echt de verbinding met jullie op om zo een vertrouwde setting neer te zetten, waarin je helemaal jezelf kan zijn deze dag.

Henka & Mireille

EquiCoachPro
Onze missie is om iedereen positief in eigen kracht te zetten en groei te laten ervaren met behulp van een paard als spiegel. Voor iedereen die veel ballen in de lucht moet houden en zich afvraagt; doe ik eigenlijk wel wat ik wil doen of kan het anders? Pak de regie en krijg duidelijk waar jij nu echt gelukkig van wordt.
Tijdens een training of coaching zorgen wij voor een positieve, ongedwongen en vertrouwde setting, waarbij je binnen enkele minuten direct tot de kern kan komen en weet welke 1e stap je kan zetten. Dit doen we door middel van powercoaching.

Melanie van Hoeve

Spreker 2: Melanie van Hoeve –> Jij als spiegel: Luisteren met je ogen en je hart
Kom luisteren naar dé expert op het gebied van Motiverende Gespreksvoeringstechniek met paarden. Jij als coach weet dat een groot deel van de informatie van je klant niet via de woorden overgebracht wordt, maar via de non-verbale signalen. Daar reageert een paard op en ook jij als coach kunt aan de slag met deze signalen. Hoe breng je dit op een respectvolle manier naar het bewustzijn, zodat het een onderdeel van het gesprek kan worden. Reflectief Luisteren is een vaardigheid die jij je als professional eigen kunt maken en die zowel in je professionele gesprekken als ook in prive-contacten een verdieping in de verbinding met de ander kan brengen: Met andere woorden hoe luister je zonder (voor)oordeel EN hoe laat je de ander merken dat je luistert naar meer dan de woorden.

Van Hoeve Trainingen
Van Hoeve Trainingen traint professionals die ervaren dat het werk met hun cliënten soms meer energie kost dan het hen oplevert. Melanie van Hoeve leert hen om vanuit zichzelf, authentiek te communiceren. Hierdoor houden deze professionals meer energie over en voelen cliënten zich gehoord en gezien. De stijl en aanpak van Van Hoeve Trainingen herken je in onderstaande kernwaarden: authenticiteit, ruimte, humor, integriteit.
Van Hoeve Trainingen verzorgt op maat programma’s op het gebied van verbindend communiceren. Deze dragen bij aan optimale communicatie en samenwerking met anderen. Hierdoor kan in het team of de organisatie weer een professionele en veilige werkomgeving ontstaan, waarin zowel cliënten als medewerkers zich gehoord en gezien voelen en uitgedaagd worden om doelen te behalen.

Spreker 3: Ruud Knaapen –> Werken met de wijsheid van de kudde
Een van de grondleggers van paardencoaching in Nederland en grondlegger van systemische paardencoaching zal tijdens deze Masterclass jullie nog verder meenemen in het harmonisatiebeginsel van een kudde. Een paard ziet jou niet als individu maar als onderdeel van jouw hele kudde. Sterker nog, voor het paard ben jij jouw kudde al. Paarden reageren instinctief vooral op de “wij” in de “ik”. Deze gerichtheid van het paard op de hele kudde eerder dan op het individu komt tot uitdrukking in het harmonisatiegedrag. Harmonisatiegedrag is een instinctieve poging van de paarden om de client (weer) in harmonie te brengen met zijn of haar innerlijke kudde: dat wat je al ten diepste bent.

Door de ervaringsgerichte oefeningen tijdens deze Masterclass leer je de beginselen van de kudde te onderzoeken. Essentieel voor deze manier van werken is dat de interventies van de paardencoach eerder komen uit het veld van de kudde dan vanuit de persoonlijke expertise van de begeleider.

Ruud Knaapen

Wind organisatieontwikkeling
Wind Organisatieontwikkeling begeleidt veranderingsprocessen in organisaties door training, (paarden)coaching en opleidingen vanuit het systemisch perspectief. Wij zien dat systemisch werk in het algemeen en paardencoaching in het bijzonder, verrassende en diepe inzichten oplevert voor onze klanten. Zowel op persoonlijk vlak, maar ook op het niveau van teams en organisatieverandering.

Paardencoaching heeft al sinds 1999 een speciale plek binnen onze activiteiten. Paarden laten ons direct weten of we verbonden zijn met het grotere geheel, met onze innerlijke kudde en onze eigen plek daarin. Vanuit onze eigen plek in onze familie, organisatie en samenleving, weten we onmiddelijk wat onze eigen opgave is.

Spreker 4: Breinregisseur –> Hersenwerking & herstel – blokkades opheffen

Iedereen weet het: iemand in een burnout die zich ziekmeldt, is de regie over zijn of haar leven kwijt en zal de weg terug naar de werkvloer pas weer vinden als hij of zij de regie heeft teruggepakt. Een burnout is meestal het gevolg van één of meerdere blokkades in het brein. Die blokkades pakken we aan met onze Brein Regie Methode. Eenvoudiger, sneller en effectiever dan veel conventionele methodes. De gebruikelijke aanpak van een burnout is proberen denk- en gedragspatronen te veranderen. Maar iets in het brein werpt allerlei drempels op die deze aanpak in de weg zitten en voorkomt dat de oorzaak wordt weggenomen. De Breinregisseur kijkt juist naar die oorzaak. De stress wordt ergens continu ‘geactiveerd’ door een knop, die steeds weer door iets of iemand wordt aangezet. Wij vinden uit wáár die stressknop zit en wie of wat die knop steeds weer aan zet. Via onze Brein Regie Methode wordt vervolgens de stressreactie weggenomen. Met als winst dat de cliënt haar/zijn gedragspatronen eenvoudig en duurzaam kan veranderen.

Demonstratie: Suzy Deurinck –> Verbeteren van het welzijn van het paard tijdens een coachingsessie
Wat is emotioneel paardenwelzijn precies en welke rol speelt het in coaching? Hoe kunnen we zien of een paard klaar is voor de sessie van vandaag die jij ingedachte hebt? En hoe zorgen we ervoor dat het paard ervaart dat ze zichzelf mogen zijn, in alle veiligheid? Het vraagt soms meer van ons om een paard dit gevoel te geven dan we zouden denken. Tijdens deze demonstratie gaan we in op de meest praktische zaken van coaching met paarden. We zoomen in op het emotionele welzijn van het paard van de start van de sessie, tot de cooling down erna.

Onderwerpen die we gaan bespreken:
– Hoe zie ik of mijn paard zich veilig voelt?
– Wat zijn alternatieve activiteiten en waarom zijn deze zo belangrijk?
– Welke hulpmiddelen kan je veilig inzetten, en welke niet?
– Hoeveel coaching kan en mag een paard doen?

Suzy Deurinck

Deurinck Paardengedrag & Welzijn
MSc. Animal Science, heeft regelmatig één vraag in haar hoofd: “what’s in it for the horse?” Sinds 2014 helpt ze paardeneigenaren en professionals om onze mensenwereld te zien door de ogen van het paard. Als we nadenken over het welzijn van ons paard, denken we vaak aan lichamelijke aspecten, zoals overgewicht, de kwaliteit van de hoeven en of de ogen schoon en helder zijn. Maar eigenlijk is emotioneel welzijn net zo belangrijk. Is het paard tevreden en blij? Kan het paard het hoofd maar net boven water houden, of bloeit het paard op?
In Suzy’s training heeft het paard keuzevrijheid. Als het paard weg wil, is dat prima. Er hangen geen negatieve gevolgen aan. Sterker nog, vaak staat er een lekkere bak hooi klaar. Deze insteek zorgt ervoor dat we het paard meer zien voor wie ze zijn, in plaats van het ideale beeld in ons hoofd. Het zorgt er ook voor dat we de omgang en training anders moeten opzetten – anders loopt het paard weg. Deze manier van denken is soms even wennen voor mensen, maar zorgt uiteindelijk voor zo’n diepe verbinding en vriendschap, dat Suzy’s klanten het niet meer op een andere manier kunnen én willen zien.

TICKET EVENT EQUICOACHPRO

HET EQUICOACHPRO EVENT WAAR ALLES SAMEN KOMT

klik hieronder